Suraya Sulaiman Khan
Sonographer

Seorang mumprenuer yang mempunyai minat yang mendalam dalam ultrasound

Biography

Sonographer di Sonoworld Centre. Bertugas sebagai sonographer beberapa klinik dan hospital sekitar Kuala Lumpur. Beliau juga adalah pengajar ultrasound di institusi tinggi seperti di Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Islam Antarabangsa dan Asian Metropolitan University.

Dahulunya berhidmat di KPJ Tawakkal Specialist di Jalan Pahang, Kuala Lumpur.

Kelulusan

  • Degree in Radiography & Diagnostic Imaging (Universiti Islam Antarabangsa),
  • Diploma of Medical Ultrasonography (Australasian Society Of Ultrasound In Medicine)

Meet me here:

Nurhayati Binti Yahya
Sonographer

Seorang yang berdedikasi dan komited dalam apa yang diceburi. Minat yang mendalam dalam perniagaan dan Ultrasound

Biography

Berkelulusan dari Universiti Sains Malaysia dalam bidang sains Kimia (dgn Kepujian) 2005. Minat yg mendalam dalam bidang sains membawa beliau mendalami ilmu kesihatan & perubatan di peringkat lebih tinggi di Vision College sebagai pakar ultrasound scan (sonographer). Merupakan salah seorang lulusan awal pelajar Vision College 2007A yang lulus cemerlang dalam satu peperiksaan berperingkat oleh ASUM (Australian Society of Ultrasound in Medicine)

Pernah bekerja sebagai Application Specialist dan juga locum di kebanyakkan klinik dan hospital pakar sekitar Klang Valley spt DEMC, Hospital Pakar An Nur Bangi, Gleaneges, Putra Medical Centre Sungai Buloh, Pusat Bersalin Ganesan Rawang.

Lebih banyak menceburkan diri dalam bidang ultrasound obstetric & gynecology bersama pakar ObgY dan Reproductive Medicine. Pernah terlibat secara langsung sebagai tutor semasa AGM MMA (Persatuan Perubatan Malaysia) di Pulau Pinang.

Kelulusan

  • Degree in Chemical Science (Universiti Sains Malaysia),
  • Diploma of Medical Ultrasonography (Australasian Society Of Ultrasound In Medicine)

Meet me here:

TAN CHEE TIAN
Sonographer

Seorang yang berpengalaman serta tekun dalam apa yang diusahakan dan meminati bidang ultrasound secara serius.

Biography

Mempunyai lebih 6 tahun pengalaman dalam bidang Ultrasound. Mempunyai 2 tahun pengalaman klinikal bekerja sebagai sonographer di sebuah sebuah pusat perubatan swasta. Lulusan dari Univesiti Malaya dengan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) dalam jurusan Bioteknologi dan kemudian melanjutkan pelajaran ke Vision Kolej di dalam bidang Ultrasound. Beliau kini bertugas sebagai tutor, sonographer serta menjalankan servis ultrasound di beberapa klinik pakar di sekitar lembah Klang.

Kelulusan

  • Degree in Biotechnology (University Malaya)
  • Diploma of Medical Ultrasonography (Australasian Society of Ultrasound in Medicine)

Meet me here:

DR. RAHMAN
Radiologist
Dr Radiologist

Biography

Menamatkan pengajian dari Universiti Melbourne pada tahun 1984 dan pergi ke pakar dalam Radiologi dan Perubatan Nuklear. Beliau telah bekerja di hospital-hospital di Malaysia, Australia dan United Kingdom. Beliau telah mengembara ke China dan mukmin yang kuat perubatan bersepadu. Pada masa ini beliau menjalankan syarikat perundingan beliau sendiri. Beliau aktif dalam memberi syarahan umum untuk memberi kuasa kepada pesakit untuk melawan apa sahaja penyakit yang mereka ada. Beliau juga seorang pensyarah yang diperakui oleh Kementerian Kesihatan untuk Continuing Medical Education doktor.

Kelulusan

  • Akan diupdate

Meet me here: